Η ιεραρχία του περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη: Πού ευδοκιμούν οι άνθρωποι

4
Η ιεραρχία του περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη: Πού ευδοκιμούν οι άνθρωποι

Περιεχόμενο που δημιουργείται από AI

Η φίλη μου Amanda Russell και εγώ είχαμε μια ζωτικής σημασίας συζήτηση σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ της στρατηγικής, του περιεχομένου που δημιουργείται από AI και της προσωπικής επωνυμίας.

Προφανώς, αυτοί οι παράγοντες είναι αλληλένδετοι. Για πολλούς δημιουργούς, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, το περιεχόμενο οδηγεί την επωνυμία και η επωνυμία οδηγεί την επιχείρηση.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο απίστευτης αναταραχής, καθώς το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη κατακλύζει τη ζωή μας σαν ακρίδες σε μια χορταριασμένη πεδιάδα. Όταν σηκωθεί το σύννεφο της αβεβαιότητας, πού θα μπορούσαμε να δούμε ένα σταθερό μέρος όπου θα μπορούσε να ευδοκιμήσει το ανθρώπινο περιεχόμενο;

Υπάρχουν πάντα εξαιρέσειςαλλά εδώ είναι μια άποψη για το πού νομίζω ότι θα εγκατασταθεί:

Ιεραρχία περιεχομένου που δημιουργείται από AI

  • Τα κελιά με κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύουν κατηγορίες περιεχομένου στις οποίες θα κυριαρχεί το περιεχόμενο που δημιουργείται από AI.
  • Τα κίτρινα κελιά υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει μίξη.
  • Τα πράσινα κύτταρα αντιπροσωπεύουν κατηγορίες όπου οι άνθρωποι μπορούν ακόμη να έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Το γενικό θέμα είναι ότι όπου οι καταναλωτές χρειάζονται μόνο πληροφορίες, το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τους ανθρώπινους ρόλους. Εάν οι καταναλωτές αναζητούν έμπνευση και διορατικότητα, θα αναζητήσουν ηγέτες και καλλιτέχνες ανθρώπινης σκέψης.

Ας το εξετάσουμε σε πιο αναλυτικό επίπεδο.

Περιεχόμενο και πληροφορίες που δημιουργούνται από AI

Η πρώτη στήλη είναι εντελώς κόκκινη. Βλέπουμε ήδη θέσεις εργασίας να εκτοπίζονται όπου η συναισθηματική σύνδεση με μια ανθρώπινη διορατικότητα δεν είναι σημαντική. Όταν διαβάζουμε ειδήσεις ή βλέπουμε ένα νέο λογότυπο, συνήθως δεν έχουμε ιδέα για το όνομα του ανθρώπου που συνδέεται με αυτό το έργο. Αυτός ο τύπος περιεχομένου διέπεται από μοτίβα. Ακόμη και μια είδηση ​​είναι τυπική, όπως Η Google έδειξε πρόσφατα. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από τη συνολική στρατηγική σε αυτήν τη στήλη, αλλά οποιοδήποτε περιεχόμενο εμπορευμάτων πιθανότατα θα μετακινηθεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

100 τοις εκατό ανθρώπινο περιεχόμενοΗ δεύτερη στήλη είναι η περιοχή όπου θα υπάρχει πάντα ένας συνδυασμός δημιουργών, ανάλογα με το αν ένας καταναλωτής αναζητά πληροφορίες ή έμπνευση. Πολλά εταιρικά ιστολόγια θα κατακλυστούν από περιεχόμενο που δημιουργείται από AI και ήδη βλέπουμε τη μαζική αυτοματοποίηση των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ζυγαριά θα μπορούσε να κλίνει προς τους ανθρώπους σε αυτήν τη στήλη, εάν υπάρχει ουσιαστική σύνδεση μεταξύ ενός δημιουργού ή ενός εταιρικού ηγέτη και ενός κοινού.

Το πιο ακραίο εδώ είναι τα podcast. Τα γενετικά podcast AI είναι εδώ, και μερικά από αυτά είναι ενδιαφέροντα, φέρνοντας εικονικές ιστορικές προσωπικότητες μεταξύ τους στη συζήτηση. Αλλά συνολικά, δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο όπου τα podcast AI θα ήταν κάθε άλλο παρά μια εξειδικευμένη κατηγορία. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμήσουν τη διορατικότητα και την έμπνευση από ένα πραγματικό πρόσωπο και μια πραγματική φωνή.

Η τρίτη στήλη είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ανθρώπινη. Η σκέψη μου πάει κάπως έτσι… Ενώ μπορεί να μας διασκεδάζει μια γκαλερί τέχνης που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, πιθανότατα θα θέλαμε να αγοράσουμε καλές τέχνες από έναν πραγματικό καλλιτέχνη (και η αγορά καλών τεχνών ανθεί αυτή τη στιγμή!)

Ομοίως, το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη έχει κατακλύσει τη βιομηχανία του βιβλίου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να αγοράσουν ένα βιβλίο από έναν αγαπημένο συγγραφέα που εκφράζει προσωπικές εμπειρίες και ερμηνεύει τον κόσμο μέσα από τις ιστορίες του.

Σε πολλές ταινίες κυριαρχούν ήδη εικόνες που δημιουργούνται από AI και δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούν τα σενάρια, οι παρτιτούρες, ακόμη και οι ηθοποιοί να προέρχονται από ένα bot. Καθώς παρακολουθώ μια έντονη σκηνή μάχης σε μια ταινία της Marvel, αναρωτιέμαι αν κάποια από αυτές έχει γυριστεί σε πραγματικό μέρος με αληθινούς ανθρώπους. Ήδη δεχόμαστε περιεχόμενο που δημιουργείται από AI ως ανώτερη εμπειρία σε πολλά είδη ταινιών. Ο πρόσφατος βραβευμένος με Όσκαρ Όλα Παντού Ταυτόχρονα δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί χωρίς αυτό!

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν περισσότερες ταινίες βασισμένες σε AI. Θα ήθελα να δω τους Marx Brothers, τον Charlie Chaplin και τον Robin Williams στην ίδια ταινία.

Πότε περνάς τα όρια;

Αντιλαμβάνομαι ότι εξετάζετε πού η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους σε εργασίες εδώ…

Προφανώς, θα υπάρχει ένα επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης που εφαρμόζεται σε ό,τι κάνουμε, ακόμα και σε μυθιστορήματα και podcast. Είμαι σίγουρος ότι όταν γράψω το επόμενο βιβλίο μου, θα μπορέσω να το χρησιμοποιήσω με πολλούς ευφάνταστους τρόπους για να με βοηθήσουν να δημιουργώ ιδέες, να οργανώσω και να επεξεργαστώ.

Ο φίλος μου Φρανκ Πρέντεργκαστ σχόλια: «Αυτό που με απασχολεί τελευταία είναι πόσο πολύ σκεφτόμαστε ακόμα το περιεχόμενο και την τεχνητή νοημοσύνη με δυαδικό τρόπο — ήταν αυτό το AI ή άνθρωπος;

«Πιστεύω ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι τόσο ψημένη σε εργαλεία και διεργασίες, όλα θα είναι κάπως AI… Κάτι που δημιουργεί ακόμη περισσότερες επιπλοκές για τον άξονά σας.

«Αν διαβάσω μια ανάρτηση ιστολογίου από κάποιον με την υπόθεση ότι είναι γραμμένη από αυτόν και μάθω ότι ήταν στην πραγματικότητα AI, θα αισθανθώ εξαπατημένος. Σαν να έχω πέσει θύμα του παλιού δολώματος και διακόπτη.

«Μα πού είναι η γραμμή μου; Είναι εντάξει το 20% AI; 40%; 60; Δεν έχω ιδέα. Και πώς θα μετρηθεί;

«Θα ανήκει αυτή η ερώτηση στο παρελθόν όταν η τεχνητή νοημοσύνη είναι πανταχού παρούσα;

«Και σε εκείνο το σημείο, είναι πιο πιθανό το πράσινο σας να γίνει κόκκινο; Ή κοκκινωπό;»

Ο Φρανκ κάνει ένα υπέροχο σημείο. Το ChatGPT είναι να γράφεις όπως είναι η αριθμομηχανή στα μαθηματικά. Δεν αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι χρησιμοποιήσαμε αριθμομηχανή για να κάνουμε μαθηματικά. Πότε η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται απλά… ζωή;

Επιπτώσεις περιεχομένου και σταδιοδρομίας που δημιουργείται από AI

Γράφω για τη διασταύρωση της τεχνητής νοημοσύνης, της στρατηγικής και των προσωπικών εμπορικών σημάτων εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχουν τρία συνεπή θέματα που αναδεικνύω:

  1. Εάν είστε σε μια καριέρα που παρέχει πληροφορίες, είστε ευάλωτοι. Εάν παρέχετε πληροφορίες και έμπνευση, πιθανότατα θα είστε εντάξει.
  2. Στο μέλλον, η προσωπική επωνυμία είναι το παν. Εάν σημαίνουν κάτι για τους ανθρώπους, τότε το περιεχόμενό σας θα σημαίνει επίσης κάτι. Δεν ανησυχώ μήπως με εγκαταλείψουν οι αναγνώστες του ιστολογίου για περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη επειδή είμαι γνωστός και με εμπιστεύονται. Για πολλούς, οι αναρτήσεις, το podcast και τα βιβλία μου είναι μέρος της ζωής τους.
  3. Ένα άλλο θέμα της πρακτικής μου ήταν «οι πιο ανθρώπινες νίκες της εταιρείας».™ Έχω προτρέψει εδώ και χρόνια τη σημασία της σύνδεσης πραγματικών ανθρώπων και πραγματικών ιστοριών στο περιβάλλον εταιρικού περιεχομένου. Υπάρχει μια ευκαιρία για την εταιρεία σας να εμπνέει αντί απλώς να ενημερώνει; Η «ενημέρωσή» σας πρόκειται να κατακλυστεί από τον ανταγωνισμό της τεχνητής νοημοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση

Στο τελευταίο επεισόδιο podcast του Marketing Companion, η Amanda Russell εξηγεί ότι πιθανότατα θα διάβαζε ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε από την AI. Δεν υπάρχει καμία κατευθυντήρια γραμμή για κομμένα και αποξηραμένα εδώ! Ελπίζω όμως το διάγραμμα που παρουσιάζω σήμερα να έχει νόημα!

Ελπίζω να επιλέξετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα κάνοντας κλικ εδώ για να ακούσετε το πλήρες επεισόδιο podcast που εξερευνά τη διασταύρωση της στρατηγικής, του περιεχομένου που δημιουργείται από AI και της προσωπικής επωνυμίας. Η Amanda είναι πάντα γεμάτη δυναμωτικές ιδέες και ιδέες!

Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε το επεισόδιο 278

Περιεχόμενο που δημιουργείται από AI

Υποστηρίξτε τους υπέροχους χορηγούς μας που φέρνουν αυτό το περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας.

Μπράβο για την Brevo!

Κωδικός κουπονιού BrevoΑυτό το επεισόδιο σας μεταφέρει η Brevo (πρώην Sendinblue). Η Brevo σάς παρέχει τα εργαλεία για να προσελκύσετε, να δεσμεύσετε και να καλλιεργήσετε τις σχέσεις με τους πελάτες.

Τώρα κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει αυτοματοποιημένες εμπειρίες πελατών, ροές εργασιών μάρκετινγκ μέσω email και σελίδες προορισμού που καθοδηγούν τον πελάτη σας στο κύριο μήνυμά σας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις να πλοηγούνται με επιτυχία στην ψηφιακή τους παρουσία προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τους πελάτες.

Παω σε https://www.brevo.com/marketingcompanion για να εγγραφείτε δωρεάν στο Brevo και να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό COMPANION για να εξοικονομήσετε 50% στους πρώτους τρεις μήνες του Starter & Business plan της Brevo!

Μικρός

Δημιουργήστε το εμπορικό σήμα σας με τους αρχιτέκτονες!

Παρουσιάζοντας ένα πρώτο podcast έρευνας που δημιουργεί έσοδα, όχι διαμερίσματα — Οι Αρχιτέκτονες Μάρκετινγκ! Μείνετε ενημερωμένοι με τις μεγαλύτερες τάσεις και ειδήσεις μάρκετινγκ μέσω συζητήσεων που βασίζονται στην έρευνα μάρκετινγκ, ψυχολογίας και οικονομίας. Στην πορεία, μάθετε για τη λογοδοσία μάρκετινγκ, την ηγεσία της κατηγορίας, τη δημιουργία επωνυμίας και πολλά άλλα. Συμμετέχει μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών μάρκετινγκ των οποίων τα προσχέδια επιτυχίας είναι στρατηγικές μάρκετινγκ που έχουν πραγματικά αποδειχθεί ότι λειτουργούν.

Η σημερινή εικόνα είναι ευγενική προσφορά του MidJourney

σχετικές αναρτήσεις

Όλες οι αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar