Ζημιά από νερό Πίσω Παρακαμπτήριος – Παρακαμπτήριος

6
Ζημιά από νερό Πίσω Παρακαμπτήριος – Παρακαμπτήριος

Η αρχιτεκτονική του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι μια προστατευτική ασπίδα ενάντια στα στοιχεία, αλλά όταν ο σχεδιασμός της οροφής αποτυγχάνει, μπορεί ακούσια να γίνει πηγή προβλημάτων. Η κακή αρχιτεκτονική στέγης μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ζημιές από το νερό, με αποτέλεσμα τελικά να σαπίσουν τα πλαϊνά. Εδώ είναι ένα έργο στο οποίο δουλέψαμε πρόσφατα στο Harding Township του New Jersey, όπου παρουσιάστηκε αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Η βροχόπτωση θα πρέπει ιδανικά να ρέει προς τα κάτω και μακριά από το σπίτι σας. Μια καλά σχεδιασμένη οροφή θα πρέπει να διοχετεύει αποτελεσματικά το νερό από την οροφή, μέσω υδρορροών και εκροών, και μακριά από το παρακαμπτήριό σας. Ωστόσο, όταν η στέγη σας δεν έχει σχεδιαστεί σωστά ή εάν έχει παλιώσει και φθαρεί, το νερό της βροχής μπορεί να ανακατευθυνθεί με ακούσιο τρόπο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το νερό να πέφτει σε καταρράκτη προς τα κάτω, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα που περιλαμβάνουν σήψη, μούχλα και δομικές βλάβες.

ζημιά πλαισίου

Όταν λάβαμε για πρώτη φορά την κλήση από την πελάτισσά μας, στράφηκε με ανησυχία για τους λεκέδες όπου συναντώνται η τσουγκράνα της οροφής της και η πλάκα της και μας εξήγησε ότι φαινόταν ότι υπήρχε κάποια σήψη στην τσουγκράνα.

ζημιά πλαισίου

Μόλις πήγαμε στο σπίτι για επιθεώρηση, ήταν σαφές ότι η κορυφογραμμή της οροφής ήταν σάπια και μουχλιασμένη, καθώς και ζημιές από μούχλα και νερό πίσω από την επένδυση. Ο τρόπος με τον οποίο ο αρχιτέκτονας ή ο οικοδόμος σχεδίασε αυτήν την οροφή ήταν εσφαλμένος και είχε ως αποτέλεσμα η οροφή να τρέχει ακριβώς μέσα στην επένδυση, κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί. Αυτό είναι ένα θέμα που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αγνόησε, νομίζοντας ότι δεν ήταν σοβαρό ζήτημα.

Όταν παρατηρείτε το σπίτι σας για τυχόν σημάδια σήψης ή ζημιάς από το νερό, ελέγξτε για λεκέδες στην επένδυση και την επένδυση, καθώς και για τυχόν σημάδια σάπιου ξύλου. Οι λεκέδες στο σπίτι συχνά παραβλέπονται, ωστόσο, συνήθως υπάρχει ένα πιο σημαντικό πρόβλημα από κάτω.

ζημιά πλαισίου

Η ομάδα μας προσελήφθη για τη δουλειά και μόλις φτάσαμε εκεί, το καλούπι ήταν πολύ πιο κάτω από ό,τι περιμέναμε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφάσισε να αντικαταστήσει ολόκληρο το τμήμα με νέα επένδυση.

ζημιά πλαισίου

Ξεσκίσαμε το παλιό ξύλο από το σάπιο τμήμα, αντικαταστήσαμε το ξύλο και την τσουγκράνα και βάλαμε νέο υπόστρωμα υδροκενού, το οποίο είναι αυτοκόλλητο, και νέα επένδυση. Όπου η οροφή συναντά την επένδυση, προσθέσαμε ένα κομμάτι αζέκ, ένα υλικό επένδυσης που λειτουργεί ως φράγμα νερού. Το αζέκ θα βοηθήσει επίσης στην εκτροπή του νερού. Τέλος, προσθέσαμε μια κεφαλή αγωγού και έναν οδηγό έτσι ώστε το νερό να έχει ένα μέρος για να τρέχει σωστά αντί να ρέει απευθείας στο παρακαμπτήριο.


ζημιά πλαισίουζημιά πλαισίου ζημιά πλαισίου

Πρόληψη της σάπιας επένδυσης λόγω ακατάλληλης αρχιτεκτονικής στέγης

Η πρόληψη της σάπιας επένδυσης που προκαλείται από ακατάλληλη αρχιτεκτονική στέγης ξεκινά με τακτική συντήρηση και επιθεωρήσεις. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε:

  • Καθαρίζετε και συντηρείτε τακτικά τις υδρορροές και τα στόμια εκροής για να εξασφαλίσετε τη σωστή αποστράγγιση του νερού.
  • Αναθέστε την επιθεώρηση της οροφής και του πλαισίου σας από έναν επαγγελματία για τυχόν σημάδια ζημιάς ή φθοράς, όπως λείπουν έρπητα ζωστήρα, κατεστραμμένο που αναβοσβήνει ή σάπιο πλαισίου.
  • Αντιμετωπίστε έγκαιρα τυχόν προβλήματα στέγης, συμπεριλαμβανομένης της επιδιόρθωσης διαρροών, της αντικατάστασης κατεστραμμένων έρπητα ζωστήρα και της διασφάλισης της σωστής κλίσης της οροφής.
  • Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εργολάβο στέγης για ενδελεχή έλεγχο και συστάσεις σχετικά με επισκευές ή αντικαταστάσεις στέγης.

Schreibe einen Kommentar