Εξειδικεύσεις για να πυροδοτήσετε την καριέρα σας

0
Εξειδικεύσεις για να πυροδοτήσετε την καριέρα σας
Μια φωτογραφία του Dan Olsen να κάνει μια ομιλία στο Mind the Product στο Σαν Φρανσίσκο. Εδώ άρχισα πραγματικά να αναρωτιέμαι „τι είδους διευθυντής προϊόντων θέλω να γίνω;“

1. 0 έως 1 Υπεύθυνος Προϊόντος

Ένας διαχειριστής προϊόντων 0 προς 1 συνήθως λανσάρει ένα νέο προϊόν και προσπαθεί να βρει προσαρμογή προϊόντος στην αγορά (PMF). Συνήθως αυτοί οι ρόλοι είναι λίγο πιο δημιουργικοί αφού χτίζετε κάτι που δεν υπάρχει ακόμα και απαιτούν μια ισχυρή ικανότητα να δημιουργείτε δομή από τις μεγάλες, ευρέως ανοιχτές δυνατότητες του πράσινου πεδίου.

2. Growth Product Manager

Ένας διαχειριστής προϊόντων ανάπτυξης εργάζεται σε ένα προϊόν που έχει ήδη βρει PMF και επομένως εστιάζει σε μια συγκεκριμένη μέτρηση ανάπτυξης, όπως ενεργοποίηση, υιοθέτηση, διατήρηση, έσοδα από επέκταση ή παραπομπές. Αυτός ο ρόλος μπορεί να διαφέρει από άλλους τύπους θέσεων προϊόντων, καθώς βασίζεται εξαιρετικά σε μετρήσεις (αν και ελπίζουμε ότι όλοι οι τύποι PM χρησιμοποιούν κάποιο επίπεδο δεδομένων) και συνήθως συνδέεται με την ανάλυση διοχετεύσεων μάρκετινγκ προϊόντων για την αύξηση των ποσοστών μετατροπών.

3. Διαχειριστής προϊόντων πλατφόρμας

Οι διαχειριστές προϊόντων πλατφόρμας είναι συνήθως υπεύθυνοι για την κλιμάκωση πολλών προϊόντων σε μια πλατφόρμα. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να απευθύνονται σε καταναλωτές ή επιχειρήσεις (ανάλογα με την εταιρεία) και είναι υπεύθυνα για την ιεράρχηση της εργασίας πολλών προϊόντων, ενώ παράλληλα δημιουργούν μια συνεκτική εμπειρία.

4. Enterprise Product Manager

Οι διαχειριστές προϊόντων επιχειρήσεων δημιουργούν προϊόντα για εταιρικούς πελάτες (B2B ή B2B2C). Πιθανότατα δεν θα δείτε αυτόν τον ρόλο σε μια startup και συνήθως σημαίνει ότι θα εργάζεστε με πολύ μεγάλους πελάτες που δεν μπορούν να απορριφθούν και θα χρειαστείτε πολλή συνεργασία μεταξύ τμημάτων.

5. Υπεύθυνος Καταναλωτικών Προϊόντων

Σκέφτομαι τους διαχειριστές καταναλωτικών προϊόντων σε αντιπαράθεση με τους διαχειριστές προϊόντων επιχειρήσεων. Αντί να πουλάτε σε μεγάλες επιχειρήσεις, βρίσκεστε στον υπερανταγωνιστικό κόσμο των πωλήσεων σε μεμονωμένους καταναλωτές. Αυτός είναι πιθανώς ο πιο σέξι τύπος διαχείρισης προϊόντων, επειδή οι επωνυμίες καταναλωτών είναι εύκολα κατανοητές, συνήθως έχουν ωραίες επωνυμίες και είναι πιο διασκεδαστικό να δουλεύεις από ένα φορολογικό λογισμικό B2B πίσω από τα παρασκήνια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι συνήθως ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς τύπους θέσεων διαχειριστή προϊόντων που πρέπει να αποκτήσετε.

6. Τεχνικός Διευθυντής Προϊόντων

Οι μηχανικοί τεχνικών προϊόντων είναι ακριβώς όπως ακούγονται — τεχνικοί. Μερικές φορές ήταν μηχανικός πριν γίνουν διαχειριστές προϊόντων, και άλλες φορές ήταν απλώς ένας διευθυντής προϊόντων που λατρεύει να κατανοεί την τεχνική πλευρά του προϊόντος.

7. Υπεύθυνος μάρκετινγκ προϊόντων

Ένας υπεύθυνος μάρκετινγκ προϊόντων (PMM) είναι υπεύθυνος για τις στρατηγικές τοποθέτησης, ανταλλαγής μηνυμάτων και εισαγωγής στην αγορά για υπάρχοντα προϊόντα. Συνεργάζονται στενά με την ομάδα διαχείρισης προϊόντων για να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του προϊόντος και να αναπτύξουν μια αφήγηση που να έχει απήχηση στους πελάτες-στόχους. Συνεργάζονται επίσης με τις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ για τη δημιουργία και την εκτέλεση σχεδίων μάρκετινγκ για την προώθηση του προϊόντος, καθώς και με την ομάδα διαχείρισης προϊόντος για τη συλλογή σχολίων από τους πελάτες και τη χρήση τους για τη βελτίωση του προϊόντος.

8. Product Operations Manager

Οι λειτουργίες προϊόντων είναι ένας ρόλος που εστιάζει στην υποστήριξη των διαχειριστών προϊόντων με τη δημιουργία δομής και τον εξορθολογισμό διαδικασιών όπως συνεντεύξεις χρηστών, ελέγχους διασφάλισης ποιότητας (QA), εκτέλεση πειραμάτων, διαχείριση εργαλείων στη στοίβα προϊόντων ή ανάλυση δεδομένων.

συμπέρασμα

Όταν συγκεντρώνουμε όλους τους ρόλους προϊόντων μαζί, χάνουμε την ευκαιρία να αποδομήσουμε τα σύνολα δεξιοτήτων και τα πλαίσια που λειτουργούν και δεν λειτουργούν σε συγκεκριμένους τύπους περιβαλλόντων.

Schreibe einen Kommentar