Ελάτε μαζί μας και σκορπίστε χαρά

0
Ελάτε μαζί μας και σκορπίστε χαρά

© Burton Morris

Η Music for Relief είναι περήφανη που ονομάστηκε δικαιούχος του Παγκόσμια Ωδή στη Χαρά. Σε μια εποχή που ο φόβος, η απομόνωση και ο διχασμός κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος του κόσμου μας, σας προσκαλούμε να ενωθείτε και να γιορτάσετε τα 250α γενέθλια του Μπετόβεν πλημμυρίζοντας το διαδίκτυο με θετικότητα, ελπίδα και χαρά. Γίνετε μέλος της διεθνούς κοινότητας τεχνών και δημοσιεύστε το γεμάτο χαρά βίντεό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #GlobalOdeToJoy. Μια ποικιλία από τα πιο χαρούμενα βίντεο θα επιλεγεί για έναν επίσημο Παγκόσμια λίστα αναπαραγωγής Ode To Joyκαι το βίντεό σας μπορεί να επιλεγεί για το βίντεο του μεγάλου φινάλε – ένα κύλινδρο επισήμανσης Global Ode To Joy σε μια παράσταση „Ode to Joy“. Δείτε όλα αυτά τα εμπνευσμένα βίντεο στο κανάλι YouTube του Google Arts & Culture

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το YouTube και το Google Arts & Culture, με την υποστήριξη της επίσημης επετειακής καμπάνιας του Μπετόβεν της Γερμανίας, η Παγκόσμια Ωδή στη Χαρά εμπνέεται από την αγαπημένη χορωδία «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν και το ανυψωτικό μήνυμα χαράς και ενότητας για την ανθρωπότητα.

Με επικεφαλής τον μαέστρο Marin Alsop, η «Ωδή στη Χαρά» από την Ένατη «Χορωδιακή» Συμφωνία του Μπετόβεν θα ερμηνευτεί στο φινάλε του βίντεο από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου της Αυστρίας ORF της Βιέννης και τη διεθνή Χορωδία Stay at Home. Συμμετέχοντας ουσιαστικά από όλο τον κόσμο, αυτή η χορωδία χιλιάδων θα κάνει πρεμιέρα μια νέα αγγλική προσαρμογή του πρωτότυπου ποιήματος Ode to Joy του Friedrich Schiller, που ανατέθηκε στην πρώην βραβευμένη ποιήτρια των ΗΠΑ Tracy K. Smith από το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Εκτός από την υποβολή των δικών σας βίντεο, μπορείτε επίσης Εγγραφείτε να λάβει μέρος στην παράσταση της Χορωδίας Μένουμε στο Σπίτι.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από το Global Ode To Joy θα ωφελήσουν μουσικούς που αγωνίζονται οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και προγράμματα που παρέχουν υποστήριξη ψυχικής υγείας μέσω της μουσικής.

Όπως γράφει η Tracy K. Smith, σε αυτήν νέα αγγλική προσαρμογή του ποιήματος του Σίλερ,

«Ω φίλε, η καρδιά μου έχει κουραστεί
Τέτοιο σκοτάδι.
Τώρα αγωνίζεται από χαρά».

Schreibe einen Kommentar