Δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο για να γράψετε;

0
Δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο για να γράψετε;

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, Συνάντησα ένα σύντομο απόσπασμα γραφής από έναν πελάτη που εμφανίζεται σε εμένα Ολοκληρώστε τη γραφή σας μαθήματα όταν μπορεί να βρει χρόνο για να γράψει.

προπονήτρια βιβλίου Lisa Tener

Η παιχνιδιάρικη περιγραφή του εαυτού της με ενέπνευσε, οπότε της το έστειλα. Συνέχισε με ένα ευχαριστώ και συγγνώμη για την ασυνέπειά της. Ελπίζω η υπενθύμιση, με τη δική της φωνή, για το ποια είναι ως συγγραφέας και γιατί γράφει ένα βιβλίο, θα βοηθήσει να αναζωογονηθεί η δέσμευσή της στο βιβλίο. Σίγουρα με ενέπνευσε!

Καθώς δούλευα για μια απάντηση μέσω email, σκεφτόμουν τους δικούς μου αγώνες, από καιρό σε καιρό, με το να βρίσκω χρόνο για να γράψω. Τώρα είμαι αρκετά συνεπής. Αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου η συγγραφική μου ζωή κηρώθηκε και εξασθενούσε. Τι άλλο λοιπόν θα μπορούσα να προσφέρω για να τη βοηθήσω να επαναδεσμευτεί;

Καθώς κάθισα με αυτό, αυτό το Σαββατοκύριακο έδωσε μερικές ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τι συμβαίνει όταν συνεχίζετε να βρίσκετε χρόνο για γράψιμο (και αναθεώρηση)

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μόλις τελείωσα την επεξεργασία του είκοσι και κάτι προσχέδιο του επόμενου βιβλίου μου και ένιωσα ένα είδος δέους. Ουάου! Το έγραψα; Υποθέτω ότι όλες αυτές οι αναθεωρήσεις απέδωσαν καρπούς. Η δική μου γραφή με εμπνέει. Και, πιστέψτε με, δεν ένιωθα πάντα έτσι!

Χορεύτρια της Άννας Μιμής Σάμμη
Η θέα από το συγγραφικό μας καταφύγιο αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα γλυπτό της Anne Mimi Sammis μέσα από ένα βροχερό παράθυρο.

Το μοιράζομαι για να σας υπενθυμίσω ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει όταν γράφετε, τελειοποιείτε, αναθεωρείτε, λαμβάνετε σχόλια και βελτιώνετε ξανά. Τα σχόλια, ειδικά, σας βοηθούν να ρυθμίσετε το γράψιμό σας μέχρι να αστράφτει σαν όμορφα γυαλισμένος πολύτιμος λίθος.

Λοιπόν, η πρώτη μου συμβουλή: μείνετε σε αυτήν. Ακόμα κι αν δεν είστε ενθουσιασμένοι με αυτό που έχετε αυτή τη στιγμή, θα γίνεται όλο και καλύτερο και καλύτερο έως ότου δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι γράψατε κάτι τόσο σοφό, ζουμερό, γενναίο ή ακόμα και λαμπρό.

Είναι εύκολο να παρασυρθείς σε μια στιγμιαία πτώση της εμπιστοσύνης ή της έμπνευσης και είναι σημαντικό να εμπιστευτείς ότι οι βουτιές οδηγούν σε κορυφές. Απλά κρατήστε το. Φανταστείτε μία από αυτές τις ημιτονοειδείς καμπύλες από τα μαθηματικά του γυμνασίου και μπορείτε να δείτε ότι αμέσως μετά την βουτιά έρχεται η ανάβαση.

Πώς να επιστρέψετε στο παιχνίδι και να δεσμευτείτε ξανά στη σύνταξη στόχων

γραφή όψη υποχώρησης
Η σκηνή της υποχώρησής μας! Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Renee Baribeau

Πρόσφατα έγραψα blog σχετικά με το πώς να επιστρέψετε στο παιχνίδι εάν έχετε ξεφύγει από την πορεία σας. Αφού οδήγησα σε μια συγγραφική υποχώρηση για επτά γιατρούς και έναν σαμάνο αυτό το Σαββατοκύριακο, συνέχισα να παρέχω συμβουλές για την επανασύνδεση με το όραμά σας, το συγγραφικό σας όνειρο και πώς να ξεπεράσετε τις πιο συνηθισμένες προκλήσεις γραφής.

Σαμάνος Renee Baribeau
Ο Πρακτικός Σαμάνος και η συγγραφέας του Hay House Renee Baribeau συνδέεται με την εσωτερική της μούσα κατά τη διάρκεια της συγγραφικής μας υποχώρησης!

Αυτοί οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάζονταν μια επαναφόρτιση, για να συνδεθούν με συναδέλφους με μη εργασιακό τρόπο και υποστήριξη είτε για να δεσμευτούν εκ νέου στους συγγραφικούς τους στόχους είτε να βρουν τρόπους να διατηρήσουν ιερή τη συγγραφική δέσμευση. Και, φυσικά, να συνδεθούν με τις δημιουργικές ΜΟΥΣΕΣ τους!

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας εάν δεν επιτυγχάνετε τους συγγραφικούς σας στόχους:

  1. Εάν δεν επιτυγχάνετε τους συγγραφικούς σας στόχους, αναρωτηθείτε, „Τι λειτουργεί και τι όχι;“ Δεσμευτείτε για περισσότερα από αυτά που λειτουργούν και λύστε προβλήματα για όσα δεν πέτυχαν.
  2. Σκεφτείτε να πάτε για ύπνο μια ώρα νωρίτερα και να σηκωθείτε μια ώρα νωρίτερα για να γράψετε.
  3. Προγραμματίζετε τις ώρες γραφής σας και τις κρατάτε ιερές;
  4. Διαβάζετε καθημερινά τη δήλωση του οράματός σας για το έργο σας;
  5. Είναι πάρα πολλά στο πιάτο σας; Τι μπορείτε να αναθέσετε;
  6. Έρχεσαι στο γράψιμο ανέμπνευστος ή καμμένος; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να περπατήσετε στη φύση πριν γράψετε (μια ξεχωριστή δραστηριότητα, που δεν πρέπει να „βγείτε“ από το χρόνο γραφής. Ή κάντε λίγο τσιγκόνγκ στο έδαφος. Ή χορέψτε. Ή οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενους.)

Εάν δυσκολεύεστε με οποιονδήποτε τρόπο να ολοκληρώσετε τα συγγραφικά σας έργα, τι χρειάζεται να δεσμευτείτε εκ νέου στη γραφή σας;

Schreibe einen Kommentar