Διαχείριση του αποκλεισμού της Legionella Post COVID-19

0
Διαχείριση του αποκλεισμού της Legionella Post COVID-19

Κίνδυνοι Λεγεωνέλλας

Οι παγκόσμιες εστίες του COVID-19 (Coronavirus) είχαν ως αποτέλεσμα το υποχρεωτικό κλείσιμο ορισμένων μεγάλων κτιρίων, όπως σχολείων, πανεπιστημίων, εγκαταστάσεων αναψυχής και πολυκατοικιών γραφείων σε κλίμακα που δεν είχε προηγουμένως δει. Τώρα, καθώς αυτά τα κτίρια αρχίζουν να ξανανοίγουν μετά το lockdown που επιβλήθηκε, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να έχουν γίνει πρόσφορο έδαφος για μια άλλη μόλυνση – τη νόσο των Λεγεωνάριων (Legionella).

Οι μεγάλες περίοδοι αδράνειας στα κτίρια, ως αποτέλεσμα του lockdown για τον COVID-19, έχουν αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο Λεγεωνέλλα πνευμοφιλία βακτήρια που αναπτύσσονται σε μεγάλες δεξαμενές νερού και σωληνώσεις. Τα βακτήρια επιβιώνουν στο βιοφίλμ που συγκεντρώνεται στις επιφάνειες των σωλήνων και των δεξαμενών και τους αρέσει να τρέφονται με τη λάσπη και τα ιζήματα που συσσωρεύονται εκεί. Η νόσος των Λεγεωνάριων, ή Legionella, όπως είναι πιο γνωστή, προκαλείται από την εισπνοή σταγονιδίων νερού, μέσω υδρομασάζ, ντους και συστημάτων θέρμανσης που περιέχουν μολυσμένο νερό από τα βακτήρια.

Η σύμπτωση της χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας και της έναρξης θερμότερων καιρικών συνθηκών αύξησε τις πιθανότητες για κρούσματα λεγεωνάριων. Το βακτήριο Legionella ευδοκιμεί σε θερμές συνθήκες, καθώς το βέλτιστο εύρος για τα βακτήρια είναι μεταξύ 20-45°C (68-113°F).

Πιθανές πηγές έκθεσης

Πιθανές πηγές έκθεσης στη Legionella

Γρήγορα γεγονότα

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ
Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που προκαλείται από βακτήρια Legionella. Τα συμπτώματα αυτού του τύπου λοίμωξης του αναπνευστικού περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ρίγη, βήχα, μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους και διάρροια

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Άτομα άνω των 45 ετών, ιδιαίτερα καπνιστές και υπερβολικά πότες, ή όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστική νόσο, διαβήτη, νεφρική ή καρδιακή νόσο ή οποιοσδήποτε με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία και τα μεγάλα κτίρια γραφείων είναι κοινές τοποθεσίες για κρούσματα Legionella και η πιο κοινή πηγή τείνει να είναι η παροχή πόσιμου νερού

Τα τμήματα υγείας ανέφεραν σχεδόν 10.000 περιπτώσεις νόσου των λεγεωνάριων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018. Ωστόσο, επειδή η νόσος των Λεγεωνάριων είναι πιθανό να υποδιαγνωσθεί, αυτός ο αριθμός μπορεί να υποτιμήσει την πραγματική συχνότητα

Πηγή: CDC – Legionella Fast Facts

Διατήρηση Ασφαλούς

Συνιστούμε σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στη συντήρηση των εγκαταστάσεων να διενεργεί ολοκληρωμένες αξιολογήσεις κινδύνου για όλα τα συστήματα ύδρευσης στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται, πριν η χρήση του κτιρίου επανέλθει στο κανονικό ή οι εργαζόμενοι αρχίσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Υπάρχει μια γενική νομική απαίτηση στις περισσότερες χώρες για τους εργοδότες να προστατεύουν τους εργαζομένους και άλλους χρήστες του κτιρίου από μόλυνση που περιλαμβάνει βακτήρια Legionella. Η εφαρμογή προγράμματος διαχείρισης νερού σε μεγάλα κτίρια και εγκαταστάσεις είναι απαραίτητη. Σε γενικές γραμμές, οι τακτικές και συνεχείς δοκιμές θα πρέπει να συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης της νόσου των Λεγεωναρίων.

Κιτ Legionella

Εάν έχετε την ευθύνη για τη διαχείριση των συστημάτων νερού στις εγκαταστάσεις σας, τότε τα κιτ Legionella έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη δουλειά σας. Μία από τις κύριες μεθόδους ελέγχου της ανάπτυξης των βακτηρίων Legionella είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας.

Βεβαιωθείτε ότι το αποθηκευμένο νερό είτε ψύχεται κάτω από τους 20°C είτε θερμαίνεται πάνω από 60°C.

C48LKIT C48 Κιτ Legionella

Η νόσος των λεγεωνάριων (Legionella) δεν μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα συνήθως θα εμφανιστούν και θα επιδεινωθούν σε μια περίοδο επτά ημερών. Καθώς η νόσος των Λεγεωνάριων προκαλείται από βακτήρια, πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά το συντομότερο δυνατό μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Η καθυστέρηση της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ομοιότητες COVID-19

Τα συμπτώματα της νόσου των Λεγεωνάριων θα μπορούσαν εύκολα να μπερδευτούν με αυτά του COVID-19 καθώς περιλαμβάνουν πυρετό, ξηρό βήχα, δύσπνοια και μυϊκό πόνο. Ωστόσο, η αυτοαπομόνωση δεν συνιστάται, λόγω της απαίτησης για έγκαιρη αντιβιοτική θεραπεία και επειδή η λεγιονέλλα δεν είναι μεταδοτική ασθένεια.

Οποιοσδήποτε εμφανίζει τα συμπτώματα που περιγράφονται παραπάνω, ο οποίος έχει αρνητικό τεστ για κοροναϊό (π.χ. COVID-19), θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για τη νόσο των Λεγεωναρίων και όχι απλώς να ενθαρρύνεται να αναρρώσει μόνος του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε σχετικά άρθρα από την Comark:

Δείτε σχετικά άρθρα/οδηγίες από τρίτα μέρη

Οι απαντήσεις στις καυτές ερωτήσεις σας

Δεν θέλουμε μόνο να σας ακούσουμε… το ενθαρρύνουμε ενεργά!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει «ένας και μοναδικός» για όλους τους οργανισμούς, γι‘ αυτό θα προτιμούσαμε πάντα να μιλάμε απευθείας μαζί σας, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε άμεσα από την τεχνογνωσία μας στον τομέα της παρακολούθησης θερμοκρασίας και χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.

Γιατί να μην μας αφήσετε μια γραμμή σήμερα!

Ενδιαφέρεστε για τη δοκιμή Legionella;

Απλώς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δοκιμές Legionella και πώς τα προϊόντα μας θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν και να λάβετε μια κλήση/email από μια φιλική ομάδα μας.

Schreibe einen Kommentar