Δείκτες απόδοσης μετοχών εμπορευμάτων και λιανικής

0
Δείκτες απόδοσης μετοχών εμπορευμάτων και λιανικής

Η παρακολούθηση δεικτών απόδοσης που συνδέονται με το merchandising και τη διαχείριση αποθεμάτων είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του δικτύου λιανικής και όλων των σημείων πώλησής του.

Αναλύοντας αυτές τις μετρήσεις, μπορείτε να καθορίσετε τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για να βελτιώσετε την απόδοσή σας και να επιτύχετε τους στόχους πωλήσεών σας, καθώς και να ιεραρχήσετε τις επόμενες ενέργειές σας.

Ποια επαγγέλματα επηρεάζονται από αυτούς τους δείκτες:

  • Διευθυντής καταστήματος
  • Η διαχείριση του franchise / δικτύου
  • Ελεγχος διαχείρισης
  • Ομάδες πωλήσεων
  • Διαχείριση ακινήτων

Σήμερα, πολλά δίκτυα λιανικής αναλύουν αυτούς τους δείκτες στα Power BI, SAP BI, Qlik, IBM Cognos κ.λπ.

Όπως και πολλά δίκτυα λιανικής, αναλύστε τους δείκτες απόδοσης απευθείας στις αναφορές Power BI, SAP BI, Qlik, IBM Cognos κ.λπ.

Galigeo Geomaps για Microsoft Power BI

Δημιουργήστε τις δικές σας αναφορές επιχειρηματικής ευφυΐας λιανικής για το δίκτυο και τα σημεία πώλησής σας ici.

Δημιουργήστε τα με 2 κλικ

1. Κύκλος εργασιών ανά m2

Ο κύκλος εργασιών ανά τετραγωνικό μέτρο είναι ένας ουσιαστικός δείκτης απόδοσης στον κόσμο του λιανικού εμπορίου. Σας επιτρέπει να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα της βελτιστοποίησης των χώρων πωλήσεων και αποθήκευσης.

Ο δείκτης αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία στις αστικές περιοχές, όπου το κόστος της ακίνητης περιουσίας αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος του λειτουργικού κόστους.

Υπολογισμός:

Πωλήσεις ανά τετραγωνικό μέτρο = Περιοχή εσόδων/πωλήσεων

2. Απώλεια αποθέματος

Η συρρίκνωση είναι μια κρίσιμη μέτρηση που κάθε λιανοπωλητής πρέπει να παρακολουθεί στενά. Αναφέρεται σε απώλεια αποθεμάτων που αποδίδεται σε άλλους παράγοντες εκτός από τις πωλήσεις. Οι συνήθεις αιτίες αυτής της απώλειας μπορεί να περιλαμβάνουν διοικητικά σφάλματα, εσωτερική κλοπή, κλοπές καταστημάτων και απάτες προμηθευτών.

Υπολογισμός:

Απώλεια αποθέματος = Τελική αξία αποθέματος – Πραγματική αξία αποθέματος.

3. Η αναλογία τωνrotation des stock

Ο δείκτης κύκλου εργασιών αποθεμάτων είναι μια βασική μέτρηση για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης αποθεμάτων. Αυτή η μέτρηση υποδεικνύει πόσες φορές πωλείται το συνολικό απόθεμα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, συνήθως ένα χρόνο. Οι διαχειριστές διαχείρισης αποθεμάτων χρησιμοποιούν συχνά τη φράση «το απόθεμά μου γίνεται x φορές το χρόνο» για να αξιολογήσουν την απόδοσή τους.

Ένας δείκτης κύκλου εργασιών αποθέματος κοντά στο 1 μπορεί να υποδηλώνει κακή διαχείριση αποθεμάτων, ενώ ένας υψηλός δείκτης συνδέεται συχνά με βελτιστοποιημένα logistics και μειωμένες απαιτήσεις κεφαλαίου κίνησης (WCR).

4. Μέσος χρόνος που δαπανάται ανά προϊόν στο απόθεμα

Αυτή η μέτρηση σάς επιτρέπει να υπολογίσετε τον μέσο χρόνο που ξοδεύετε στο απόθεμα για τα προϊόντα σας. Πράγματι, μια καλή στρατηγική προμήθειας συνίσταται στην ελαχιστοποίηση του χρόνου αποθήκευσης των προϊόντων σας. Ο υψηλός μέσος όρος ζωής μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική αφθονία αποθεμάτων ή προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.

Επιπλέον, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος αποθήκευσης, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απαίτηση σε κεφάλαιο κίνησης.

5. % του τζίρου που δημιουργείται από το Click&Collect

Το να λαμβάνεται υπόψη το πολυκαναλικό έχει καταστεί κρίσιμο για τους λιανοπωλητές. Η παρακολούθηση της εξέλιξης του κύκλου εργασιών που δημιουργείται από το Click&Collect σάς επιτρέπει να μετράτε την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών σας από web-to-store.

Είναι απαραίτητο να προσαρμοστείτε στις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών σας!

Η παρακολούθηση της εξέλιξης των πωλήσεών σας Click&Collect μπορεί να σας δώσει μια ένδειξη για τις νέες τάσεις αγορών των πελατών σας και να σας επιτρέψει να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα των καμπανιών μάρκετινγκ παντός καναλιού σας.

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους δείκτες απόδοσης που συνδέονται με το merchandising και τη διαχείριση αποθεμάτων, τα δίκτυα λιανικής μπορούν να παρακολουθούν την απόδοσή τους και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων τους.

Ζητήστε μια επίδειξη για να αναπτύξετε τις αναφορές απόδοσης λιανικής στα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας σας, όπως Power BI, SAP BI, Qlik, IBM Cognos κ.λπ.

Δημιουργήστε τις αναφορές απόδοσης λιανικής ici

Ανακαλύψτε τη λίστα με τους 30 δείκτες απόδοσης λιανικής στο άρθρο σετ (προσεχώς)

Schreibe einen Kommentar