Γιορτάστε την εβδομάδα λουκάνικων του Ηνωμένου Βασιλείου και παραμείνετε ασφαλείς στα τρόφιμα

0
Γιορτάστε την εβδομάδα λουκάνικων του Ηνωμένου Βασιλείου και παραμείνετε ασφαλείς στα τρόφιμα
Εβδομάδα λουκάνικων του Ηνωμένου Βασιλείου

Βοηθάμε να γιορτάσουμε την Εβδομάδα Λουκάνικων του Ηνωμένου Βασιλείου, δίνοντάς σας τη λεπτομέρεια σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε το καλύτερο από το wurst σας – αφού αποφασίσετε φυσικά ποιο είναι το αγαπημένο σας!

ΚΟΙΝΑ ΛΑΘΗ

Είμαι βέβαιος ότι όλοι είχαμε ένα άβολο λουκάνικο μπάρμπεκιου στην εποχή μας… απανθρακωμένο εξωτερικά αλλά απαλό και ροζ και θα σας κάνει να αρρωστήσετε από μέσα. Ακόμη και το τηγάνισμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην ψηθεί σωστά το κέντρο. Εδώ είναι λοιπόν ο γρήγορος οδηγός μας βγάζοντας το ΚΑΛΥΤΕΡΟ από το WURST σας.

1. Αποφύγετε την υψηλή θερμοκρασία

Όσο υψηλότερη είναι η θερμότητα, τόσο λιγότερο θα αποδοθεί το λίπος, τόσο πιο γρήγορα θα καεί η φλούδα του λουκάνικου και τόσο λιγότερο πιθανό να έχετε ένα τέλεια μαγειρεμένο κέντρο. Αυτός είναι ο λόγος που τα λουκάνικα BBQ πολύ συχνά αποτυγχάνουν. Εάν τα κάρβουνα είναι πολύ ζεστά, τότε τα πάντα απανθρακώνονται εξωτερικά, ενώ το κέντρο δεν θερμαίνεται σωστά. Μια χαμηλή φωτιά κατά το τηγάνισμα, για παράδειγμα, θα λιώσει απαλά τυχόν λίπος στο λουκάνικο αφήνοντάς το τραγανό και χρυσαφένιο εξωτερικά. Το λουκάνικο θα έχει επίσης την ευκαιρία να ψηθεί ομοιόμορφα.

2. Μην προσθέτετε λίπος

Φυσικά εξαρτάται από τη μέθοδο μαγειρέματος σας, καθώς ένα τηγάνι μπορεί να χρειάζεται λίγο λίπος για να μην κολλήσει και να καεί, αλλά γενικά τα λουκάνικα περιέχουν αρκετό λίπος από μόνα τους για να βοηθήσουν τη διαδικασία μαγειρέματος. Το ψήσιμο στη σχάρα θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή από το τηγάνισμα, καθώς επιτρέπει σε μέρος του λίπους του λουκάνικου να στάζει κατά το μαγείρεμα, αλλά η θερμότητα μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Αν το ψήνουμε στο φούρνο, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον βούτυρο ή λάδι.

3. Ελέγξτε τη θερμοκρασία!

Σε τελική ανάλυση, θέλετε να σερβίρετε άψογα μαγειρεμένα και αρωματικά λουκάνικα κάθε φορά, οπότε το κλειδί εδώ είναι να μαγειρέψετε… αλλά όχι να παραψήσετε. Τα λουκάνικα, ανεξάρτητα από το είδος τους, θα είναι πάντα στα καλύτερά τους για γεύση και ζουμερό, όταν δεν είναι υπερβολικά μαγειρεμένα. Θα συνιστούσαμε πάντα να δοκιμάζετε ένα λουκάνικο προσεκτικά και μόνο προς το τέλος του προτεινόμενου χρόνου μαγειρέματος, καθώς το τρύπημα των λουκάνικων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας, η οποία θα μειώσει τη γεύση.

Έτσι, όταν τα λουκάνικα σας φαίνονται όμορφα ροδισμένα και έτοιμα, θα πρέπει να τα ελέγξετε με ένα θερμόμετρο φαγητού με λεπτή άκρη –ιδανικά και στις δύο άκρες και στη μέση– για να ελέγξετε ότι έχουν όντως φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία τουλάχιστον 75°C (167°C). ΣΤ) για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.


Ελπίζουμε να απολαύσετε Εβδομάδα λουκάνικων του Ηνωμένου Βασιλείου που διαρκεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου – δείτε αν μπορείτε να δοκιμάσετε μια ή δύο διαφορετικές γεύσεις και σκέφτεστε πάντα την ασφάλεια των τροφίμων σας!

Schreibe einen Kommentar