Γιατί οι συγγραφείς χρειάζονται καλά όρια

3
Γιατί οι συγγραφείς χρειάζονται καλά όρια

Τα βιβλία δεν γράφουν μόνα τους. Χρειάζονται εσένα και εμένα να βρούμε τον χρόνο και τον χώρο για να τα γράψουμε.

προπονήτρια βιβλίου Lisa Tener

Κι όμως, είναι τόσο εύκολο να πεις, «Φυσικά και θα σε πάω για ψώνια αύριο, μαμά». «Η επιτροπή δεν μπορεί να βρει μια νέα καρέκλα συγκέντρωσης κεφαλαίων; Σίγουρα, θα το αναλάβω για άλλον έναν χρόνο».

Μάντεψε?

Τα θολά όρια είναι ο εχθρός του συγγραφέα

Αν αυτή πρόκειται να είναι η χρονιά του βιβλίου σας, τότε όχι. Δεν μπορείτε να αναλάβετε την καρέκλα συγκέντρωσης κεφαλαίων άλλον έναν χρόνο. Αντ ‚αυτού, βρείτε έναν αντικαταστάτη, εκπαιδεύστε τους και φύγετε από αυτήν την επιτροπή! Έχετε να γράψετε. Μόλις το βιβλίο σας κυκλοφορήσει, κάνει τη δουλειά του στον κόσμο, μπορείτε να επανεκτιμήσετε εάν έχετε το εύρος ζώνης για να αναλάβετε ξανά αυτήν την επιτροπή.

Ή όχι. Ίσως υπάρχει άλλο βιβλίο μέσα σου!

Πώς να βρείτε χρόνο για το βιβλίο σας και να το διατηρήσετε

Για να γράψετε το βιβλίο σας, πρέπει να κάνετε τέσσερα πράγματα:

  1. Δημιουργήστε χώρο στο πρόγραμμά σας μειώνοντας το χρόνο σε συγκεκριμένες δραστηριότητες ή μειώνοντας ορισμένες δραστηριότητες.
  2. Προγραμματίστε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες στο ημερολόγιό σας–με ειδοποιήσεις– και κρατήστε αυτές τις εποχές ιερές. Ξέρω. Μάλλον με έχετε ακούσει να το λέω αυτό εκατομμύρια φορές.
  3. Ενημερώστε τους άλλους για το βιβλίο σας (ή το ασαφές έργο είναι καλό, επίσης) είναι προτεραιότητα και επομένως θα είστε λιγότερο διαθέσιμοι για πάρτι, εθελοντισμό και μη προγραμματισμένες εξόδους.
  4. Κράτα τα όριά σου. Μην τα αφήσετε να μαλακώσουν! Και μην ενδίδετε σε πιεστικούς!

Πώς να διατηρήσετε τα όριά σας για να γράψετε το βιβλίο σας

Μπείτε στον πειρασμό να αφήσετε ένα όριο; Αναρωτηθείτε: «Πώς θα επηρεάσει το βιβλίο μου αν πω ναι σε αυτό;» Αυτή η μία ερώτηση μπορεί να σας κρατήσει σε καλό δρόμο.

Σε μια κλήση σήμερα με μια πελάτισσα, ανέφερε ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τις συνεδρίες ομαδικής συγγραφής επειδή οι άνθρωποι σε μια ομάδα διαλογισμού που ίδρυσε την ήθελαν να τους συμμετάσχει στο ζουμ ενώ ταξιδεύει.

Οπότε πρότεινα τι κάνω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. «Ας ρωτήσουμε τη μούσα σου τι θέλει να κάνεις». Ίσως η εσωτερική της μούσα θεώρησε ότι η συνάντηση με την ομάδα διαλογισμού της μέσω του Zoom ήταν απαραίτητη για την ευημερία της. Αλλά ίσως η μούσα της το έβλεπε ως έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο θυσίαζε το βιβλίο της για τις ανάγκες των άλλων. Και ίσως καθυστερήσει επίσης.

Ρωτήσαμε λοιπόν. Ποια ήταν η προτεραιότητα; Ολοκληρώστε τις συνεδρίες ή την ομάδα διαλογισμού σας με ζουμ. Η μούσα της ήταν δυνατή και καθαρή. „Γράφω! Κάντε το πρόγραμμα Get Your Writing Done ως προτεραιότητα. Ήδη διαλογίζεσαι τακτικά!»

Μοιράστηκε ότι η προσωπική της πρακτική διαλογισμού είναι σε καλό δρόμο. Θα γινόταν μέλος της ομάδας επειδή θέλουν την παρουσία της και της ζήτησαν να συμμετάσχει με ζουμ, όχι επειδή είναι κάτι που χρειάζεται. Αυτό όμως που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος είναι το βιβλίο της. Και οι δύο ξέρουμε πόσο δυνατή ιστορία έχει να γράψει.

Μπορεί να ολοκληρώσει τη γραφή σας να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το βιβλίο σας

Ένα όριο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η δέσμευση σε ένα ομαδικό πρόγραμμα που κρατάτε ιερό και το εμφανίζετε σε εβδομαδιαία βάση, με τον ίδιο τρόπο που δεσμεύτηκε εκ νέου ο πελάτης μου. Εδώ είναι λίγα περισσότερα για το πρόγραμμα από το Creativity Coach, Artist, Blogger, Podcaster, Poet και Yoga Nidra Teacher Σάρον Μπάρτονπου ξεκίνησε στην τάξη ως συμμετέχων και τώρα είναι ένας από τους συντονιστές μας, μαζί με εμένα και Λόρι ΧαντΙδρυτής του κινήματος More-In-Me.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ για το πρόγραμμα Get Your Writing Done.

Πώς είναι τα όριά σας;

Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? Είναι εύκολο για εσάς να θολώνετε τα όρια και να πείτε «ναι» για να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους; Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να θυσιάσετε το βιβλίο σας για να αποφύγετε τις συγκρούσεις ή να αποφύγετε να απογοητεύσετε τους ανθρώπους; Πώς μπορείτε πραγματικά να αφοσιωθείτε βαθιά στο βιβλίο σας και να κολλήσετε σε αυτό;

Μοιραστείτε τις ιδέες, τις ιδέες και τις δεσμεύσεις σας σε ένα σχόλιο παρακάτω. Ή κάντε κι εσείς τις ερωτήσεις σας.

Schreibe einen Kommentar