Γιατί η ευφυΐα τοποθεσίας γίνεται βασικό θέμα το 2022

0
Γιατί η ευφυΐα τοποθεσίας γίνεται βασικό θέμα το 2022

Τι θα γινόταν αν το 2022 ήταν η χρονιά της «Νοημοσύνης τοποθεσίας»; Μεταξύ της έκρηξης του όγκου των γεωεντοπισμένων δεδομένων και των απαιτήσεων των επιχειρηματικών χρηστών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λήψη γεωαπόφασης εισέρχεται επί του παρόντος σε μια άνευ προηγουμένου φάση ωριμότητας.

Ο γεωεντοπισμός προκαλεί ανανεωμένο ενδιαφέρον –αν όχι πραγματικό ενθουσιασμό– στην αρχή του έτους. Μετά από χρόνια συλλέγοντας τεράστια γεωγραφικά δεδομένα – χάρη στην άνοδο των tablet, smartphone και άλλων συνδεδεμένων αντικειμένων – οι εταιρείες κατάλαβαν ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτούν αυτές τις πληροφορίες για να αντλήσουν οικονομική ευφυΐα και στρατηγική.

Προς έναν εκδημοκρατισμό των γεωγραφικών δεδομένων

Σε αυτή την πρωτοφανή δυναμική, τα επαγγέλματα βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή. Στο παρελθόν, τα εργαλεία πληροφοριών τοποθεσίας θεωρούνταν περίπλοκα και προορίζονταν για λίγους ειδικούς. Αυτή η ώρα έχει πλέον τελειώσει. Προγνωστική συντήρηση, βελτιστοποίηση των διαδρομών πωλήσεων, ανάλυση του κύκλου εργασιών των εμπόρων λιανικής ή των κατασκευαστών ανά γεωγραφικό τομέα… όλες οι επιχειρηματικές γραμμές εντός της εταιρείας θέλουν πλέον να έχουν πρόσβαση σε σαφή, ακριβή και γεωγραφικά προσδιορισμένα δεδομένα για να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων. Ως εκ τούτου, τα γεωγραφικά δεδομένα που συγκεντρώνονται σε έμπειρα εργαλεία ανοίγονται σταδιακά στους επιχειρηματικούς χρήστες. Και αυτό είναι καλό!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ομάδες πεδίου, ολοένα και πιο εξοπλισμένες με tablet και smartphone, έχουν επίσης ζήτηση για γεωγραφικά δεδομένα. Αυτό αποδεικνύεται από το έργο που πραγματοποιήθηκε από το Galigeo για την Εθνική Χωροφυλακή για να βοηθήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να σχεδιάσουν τις περιπολίες τους σύμφωνα με ευαίσθητες περιοχές.

Η γεωγραφική νοημοσύνη επικεντρώθηκε στο μέλλον

Οι χρήστες θέλουν απλούς χάρτες, προσβάσιμους εν κινήσει, που παρέχονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αλλά τα αιτήματά τους δεν σταματούν πλέον σε αυτό. Αντιμέτωποι με έναν αυξανόμενο αριθμό δεδομένων, γραφημάτων και πινάκων, τα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας πρέπει τώρα να προχωρήσουν περαιτέρω. Δηλαδή, παροχή συμβουλών στους χρήστες. Χάρη σε εξελιγμένους αλγόριθμους για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, οι λύσεις μπορούν πλέον να «κάνουν τις κάρτες να μιλήσουν», να εντοπίζουν ευκαιρίες ή πηγές παραγωγικότητας και να προτείνουν ενέργειες. Εν ολίγοις, βεβαιωθείτε ότι οι κάρτες βλέπουν στο μέλλον –μεταξύ άλλων χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη– και, τέλος, εκμεταλλεύονται όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία δεν ήξεραν τι να κάνουν στο παρελθόν.

Schreibe einen Kommentar