Βοηθητική θέρμανση έναντι θέρμανσης έκτακτης ανάγκης

5
Βοηθητική θέρμανση έναντι θέρμανσης έκτακτης ανάγκης

Όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει έξω, η αντλία θερμότητας του σπιτιού σας λειτουργεί σκληρά για να σας κρατήσει ζεστούς. Μια αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί εξωτερικό αέρα για να διατηρήσει τη θερμότητα μέσα στο σπίτι. Αλλά σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, μια αντλία θερμότητας δεν είναι εξοπλισμένη για να παρέχει άφθονη θερμότητα στο σπίτι σας.

Τόσο η βοηθητική θερμότητα όσο και η θερμότητα έκτακτης ανάγκης παρέχουν μια δευτερεύουσα πηγή θερμότητας είτε για τη συμπλήρωση της αντλίας θερμότητας (βοηθητική θερμότητα) είτε για εργασία στη θέση της αντλίας θερμότητας (θερμότητα έκτακτης ανάγκης).

Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ της βοηθητικής θερμότητας και της θερμότητας έκτακτης ανάγκης; Με την πρώτη ματιά μοιάζουν πολύ, αλλά υπηρετούν δύο διακριτούς ρόλους. Ας το αναλύσουμε!

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η βοηθητική θερμότητα;

Εάν δείτε τη „βοηθητική θερμότητα“ να εμφανίζεται στον θερμοστάτη σας, σημαίνει ότι υπάρχει μια εφεδρική πηγή θερμότητας αυτήν τη στιγμή συμπληρώνοντας την αντλία θερμότητας. Αυτό συμβαίνει αυτόματα στα περισσότερα συστήματα θέρμανσης όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει μεταξύ 35-40 βαθμούς Φαρενάιτ.

Σε αυτές τις θερμοκρασίες, η αντλία θερμότητας δεν είναι πλέον αυτάρκης για να θερμάνει το σπίτι σας. Η βοηθητική θερμότητα γίνεται το απαραίτητο συμπλήρωμα. Συνήθως χρησιμοποιείται βοηθητική θερμότητα θέρμανση με ηλεκτρική αντίσταση για την παροχή της επιπλέον θερμότητας που απαιτείται για τη θέρμανση του σπιτιού σας.

Τι είναι η θερμότητα έκτακτης ανάγκης;

Η θερμότητα έκτακτης ανάγκης είναι μια εφεδρική πηγή θερμότητας για αντικαταστήστε μια ελαττωματική αντλία θερμότητας. Χρησιμοποιεί μια δευτερεύουσα μέθοδο θέρμανσης όπως ηλεκτρική, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, ανάλογα με τον τύπο του συστήματος.

Είναι εντάξει να λειτουργεί η θέρμανση έκτακτης ανάγκης;

Είναι εντάξει να λειτουργεί θερμότητα έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας κύριας βλάβης αντλίας θερμότητας. Με απλά λόγια, η θέρμανση έκτακτης ανάγκης είναι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε με σπασμένο συμπιεστή αντλίας θερμότητας μια κρύα μέρα του χειμώνα. Αυτή είναι μια τέλεια κατάσταση για να ενεργοποιήσετε τη θερμότητα έκτακτης ανάγκης.

Η ρύθμιση θερμότητας έκτακτης ανάγκης πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα στον θερμοστάτη σας. Δεν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση έκτακτης ανάγκης μόνο και μόνο επειδή είναι μια κρύα μέρα. Δεν είναι αυτό για το οποίο προορίζεται.

Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτές, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε έναν θερμαντήρα χώρου. Δεν θα το μετανιωσεις.

γυναίκα που κάθεται δίπλα σε θερμάστρα χώρου ενώ το σπίτι χρησιμοποιεί θερμότητα έκτακτης ανάγκης

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Aux Heat και της Emergency Heat;

Και οι δύο μορφές θερμότητας χρησιμοποιούν το ίδιο θερμικό στοιχείο και αποτελούν δευτερεύουσα πηγή θερμικής ενέργειας για το σπίτι σας. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπερδεύονται και συχνά χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους εναλλακτικά, αλλά δεν είναι καθόλου ίδιοι.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο έγκεινται στον τρόπο ενεργοποίησης, λειτουργίας και στη διάρκεια λειτουργίας τους. Εδώ είναι οι κύριες διαφορές:

Πώς ενεργοποιούνται:

  • Η βοηθητική θερμότητα είναι ενεργοποιείται αυτόματα ο θερμοστάτης σας όταν το σύστημά σας εντοπίσει την ανάγκη για αυτόν. Ομοίως, θα πρέπει να απενεργοποιείται αυτόματα όταν η εξωτερική εύκρατη θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει.
  • Η θερμότητα έκτακτης ανάγκης είναι ενεργοποιημένη χειροκίνητα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όταν χαλάσει η αντλία θερμότητας. Αυτό θα κλείσει εντελώς την αντλία θερμότητας και δεν θα βλάψει το εξωτερικό σας σύστημα αντλίας θερμότητας. Η θερμότητα έκτακτης ανάγκης γίνεται πλέον η μοναδική πηγή θερμότητας για το σπίτι σας και μπορεί να γίνει ακριβή γρήγορα!

Πώς λειτουργούν:

  • Στη ζέστη προορίζεται να αποτελέσει εφεδρική πηγή θερμότητας που λειτουργεί παράλληλα η αντλία θερμότητας σας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αναλαμβάνει την υπόλοιπη θερμότητα που χρειάζεται η αντλία θερμότητας για να ζεστάνει αποτελεσματικά το σπίτι σας.
  • Θερμότητα έκτακτης ανάγκης προορίζεται να αποτελέσει εφεδρική πηγή θερμότητας που λειτουργεί αντί για η αντλία θερμότητας σας. Θα παρακάμψει εντελώς την αντλία θερμότητας και θα βασίζεται πλήρως στις ταινίες θερμότητας.
  • Αν και η βοηθητική θερμότητα και η θερμότητα έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιούν συχνά την ίδια πηγή θερμότητας (συνήθως ηλεκτρικές ταινίες θέρμανσης) η βοηθητική θερμότητα είναι πολύ πιο αποτελεσματική επειδή τροφοδοτείται από την κύρια αντλία θερμότητας. Αντίθετα, η θερμότητα έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται στη θέση της αντλίας θερμότητας και είναι πολύ λιγότερο αποδοτική.

Πόσο καιρό πρέπει να τρέξουν:

  • Το Aux heat είναι μια προσωρινή βοήθεια και θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν σας η αντλία θερμότητας απαιτεί ώθηση. Μόλις θερμανθεί η εξωτερική θερμοκρασία, η θέρμανση σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Εάν δεν το κάνει, θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία για να το ελέγξει.
  • Η θερμότητα έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιεί σημαντική ποσότητα επιπλέον ενέργειας, γι‘ αυτό και ονομάζεται „έκτακτη ανάγκη“. Αυτή η λειτουργία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μπορεί να είναι δαπανηρή. Εάν το σύστημα θέρμανσης σας δεν λειτουργεί, ζητήστε από έναν επαγγελματία να το επισκευάσει το συντομότερο δυνατό.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι η βοηθητική θέρμανση και η θέρμανση έκτακτης ανάγκης είναι το ίδιο. Έχουν όμως βασικές διαφορές που τους ξεχωρίζουν.

Ας υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε η βοηθητική θέρμανση παραμένει ενεργοποιημένη σε υψηλότερες θερμοκρασίες είτε χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση έκτακτης ανάγκης – συνιστούμε να επισκευάσετε το σύστημά σας αμέσως για να σας γλιτώσει από το κόστος τοποθέτησης αερίου ή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό το άρθρο αναλύει τις διαφορές μεταξύ της βοηθητικής θερμότητας και της θερμότητας έκτακτης ανάγκης. Ας ελπίσουμε ότι έχετε κατανοήσει καλύτερα τον σκοπό του καθενός και τώρα μπορείτε να προσδιορίσετε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία!

Schreibe einen Kommentar