Βιωματικός Σχεδιασμός Γραφείου – Επίπεδα Θορύβου

0
Βιωματικός Σχεδιασμός Γραφείου – Επίπεδα Θορύβου

Ο COVID-19 διέκοψε τις υποθέσεις μας σχετικά με τη σχεδίαση γραφείου και την εμπειρία των εργαζομένων—αλλά επίσης ενίσχυσε γιατί διαφορετικοί και οργανικοί χώροι που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για την εργασία και τη μάθηση είναι κρίσιμες για την κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Ένα από τα βασικά μας διδάγματα από την εργασία αλλού-κάπου αλλού κατά τη διάρκεια του COVID-19 είναι μια αυξημένη ευαισθητοποίηση και ευαισθησία στα επίπεδα θορύβου. Ενώ βρίσκονταν στο σπίτι, μερικοί εργαζόμενοι έκαναν καθημερινές βόλτες με το σκύλο, συμμετείχαν στις συναντήσεις του Zoom από ένα ήσυχο, άνετο μέρος – ενώ άλλοι βρήκαν τους ήχους του σπιτιού που αποσπούσαν την προσοχή.

Καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους κοινόχρηστους χώρους εργασίας τους, είναι πιο συντονισμένοι με την αισθητηριακή εμπειρία και τα επίπεδα θορύβου. Οι οργανισμοί αξιοποιούν τον σχεδιασμό γραφείου και μια σειρά από λύσεις επίπλων για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εργαζομένων.

Το γραφείο ως προορισμός και εμπειρία

Η δημιουργία ενός προορισμού που αισθάνονται ελκυσμένοι οι εργαζόμενοι σημαίνει να παρέχουν μια πιο ολιστική εμπειρία. που εξυπηρετεί μια σειρά αναγκών και θέτει τις βάσεις για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Για να καλλιεργήσουν τη συνεργασία και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, οι οργανισμοί παρείχαν ιστορικά αίθουσες συνεργασίας και χώρους καφέ και σαλονιών. Αυτό επιτρέπει στους εργαζόμενους να μετακινούνται για να ανταποκρίνονται καλύτερα στην εργασία, την ανάπαυλα ή τις κοινωνικές τους ανάγκες.

Για στιγμές βαθιάς συγκέντρωσης και ήσυχης μοναξιάς, μια νέα συλλογή λύσεων δίνει στους εργαζόμενους μεγαλύτερη αυτονομία έναντι της ακουστικής εμπειρίας τους.

λοβοί αέρα
Orangebox Στο κοντό περίπτερο QT, στο ψηλό περίπτερο QT, Air3 Pod, Cubb barstool, Away From the Desk με ταπετσαρία καθίσματα και τραπέζι

Τα ανοιχτά γραφεία τείνουν να είναι πιο θορυβώδη

Πριν από την πανδημία, οι επιχειρήσεις είχαν απομακρυνθεί από τις κατόψεις ανοιχτών γραφείων λόγω του υψηλότερου επιπέδου θορύβου και περισπασμών. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα στο χώρο εργασίας του 2019 που διεξήχθη από τον Gensler διαπίστωσε ότι η αντίληψη των εργαζομένων για το γραφείο ως μέρος για την εκτέλεση της δουλειάς ήταν σε ιστορικό χαμηλό λόγω του θορύβου και της αδυναμίας εστίασης.

Η δυσαρέσκεια με τα ανοιχτά γραφεία, ή αυτό που ο Gensler αναφέρει στην «πύκνωση», μπορεί να εντοπιστεί τουλάχιστον μια δεκαετία στο 2013 και έκτοτε αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι το 2010, η πυκνότητα γραφείων στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 240 τετραγωνικά πόδια ανά άτομο, αλλά στη συνέχεια έπεσε στα 214 τετραγωνικά πόδια κατά μέσο όρο και μερικές φορές πολύ χαμηλότερα ακριβώς πριν χτυπήσει ο Covid (Αξιος).

Η ειρήνη και η ησυχία είναι μέσα

Ένας Δεκέμβρης έρευνα στο χώρο εργασίας διαπίστωσε ότι το 83% των εργαζομένων δήλωσαν ότι θα επέστρεφαν στο γραφείο τουλάχιστον μία ακόμη μέρα το μήνα εάν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ήσυχους χώρους για εστιασμένη εργασία. Ο χαμηλός θόρυβος των συνομιλιών σε συνδυασμό με τις πανταχού παρούσες κλήσεις Zoom και Teams κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να κάνει τους χώρους εργασίας πολύ θορυβώδεις.

Ένας τρόπος είναι να διαμορφώσετε χώρους γραφείων με μικρές, ιδιωτικές αίθουσες για εστιασμένη εργασία και συσκέψεις Zoom, αλλά ένας άλλος είναι η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της ακουστικής και μείωσης του θορύβου. Ο ροζ θόρυβος περιγράφεται ως ένα τεχνητό συνονθύλευμα συχνοτήτων που μπορεί να προσαρμοστεί στον αριθμό των ατόμων σε ένα χώρο για να κρύψει αυτό που μπορείτε να ακούσετε. αυτή η λύση κάλυψης ήχου έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των επιχειρήσεων.

«Διαπιστώνουμε ότι αυτό στο οποίο δίνουν μεγάλη έμφαση οι πελάτες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στην εργασία στο γραφείο, είναι το απόρρητο – ειδικά το απόρρητο της ομιλίας. Η κάλυψη ήχου γίνεται πλέον πολύ μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης για τους εσωτερικούς χώρους, επειδή επιτρέπει στους πελάτες να παρέχουν στους υπαλλήλους τους αυξημένο απόρρητο ομιλίας σε ένα πιο ανοιχτό περιβάλλον.»

Brad Nemetz, Σύμβουλος Αρχιτεκτονικής, Atmosphere

Μια άλλη εναλλακτική είναι η διαίρεση του χώρου σε μικρότερα «τμήματα», αλλά όχι απαραίτητα με ένα αγρόκτημα κύβων. Η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, αρχικά δοκίμασε τους παραδοσιακούς θαλάμους, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι οι τοίχοι με κύβους δεν απορροφούσαν αρκετό θόρυβο. Έτσι, η εταιρεία παρήγγειλε τη δική της λύση κατασκευασμένη από ένα μαλακό υλικό που απορροφά τον ήχο αντί να τον αντανακλάται και να αντηχεί στο γραφείο. Αυτό που αποκαλούν „The Cube“ είναι ένας κινητός θάλαμος με καμπύλα τοιχώματα που διαθέτει τρεις μαλακές οθόνες από ανακυκλωμένο πλαστικό PET που μοιάζει με τσόχα που τυλίγουν το γραφείο ενός εργάτη. Σύμφωνα με την εταιρεία, το The Cube έχει μειώσει τα επίπεδα ήχου κατά 20 ντεσιμπέλ.

Προσωπικοί Χώροι Steelcase Flex
Προσωπικοί χώροι Steelcase Flex, Πίνακες απαντήσεων, καρέκλα εργασιών με χειρονομίες

Είτε προσφέρει γαλήνη και ησυχία, ιδιωτικά δωμάτια ή κόμβους συνεργασίας, οι επιχειρήσεις έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν χώρο που να ευθυγραμμίζεται με αυτό που χρειάζονται και περιμένουν οι εργαζόμενοί τους. Εκείνοι που εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία θα είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να επαναφέρουν τους εργαζομένους με όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές.

Αν ψάχνετε για σχέδια γραφείου χωρίς τριβές που θα ενθουσιάσουν, θα εμπνεύσουν και θα παρακινήσουν τους εργαζομένους σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar