Βαλσαμόχορτο –

25
Βαλσαμόχορτο –

Ιούνιος
01
2021

γνωρίζετε τα φυτά σας StJohnsWort

Έχετε μια μεγάλη αυλή; Δώστε του την όψη και την αίσθηση ενός ανοιχτού λιβαδιού φυτεύοντας το υπερικό. Αυτό το ανθοφόρο φυτό εξαπλώνεται γρήγορα και μακριά με βλαστούς τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος, γι‘ αυτό το συνιστούμε περισσότερο για εκτεταμένους χώρους παρά για μικρότερους κήπους.

Προερχόμενο από την Ευρώπη και τώρα βρίσκεται στις περισσότερες ΗΠΑ, το St. John’s wort είναι ένα εντυπωσιακό καλοκαίρι με έντονα κίτρινα λουλούδια. Το φθινόπωρο, τα λουλούδια δίνουν τη θέση τους στα μούρα. Επιλέξτε μια τοποθεσία με μερική σκιά και χρησιμοποιήστε σχεδόν οποιοδήποτε είδος χώματος. Και να θυμάστε, θα εξαπλωθεί επιθετικά, οπότε δώστε του άφθονο χώρο για να μεταμορφώσει το τοπίο σας.

Το ήξερες?
Στη βοτανοθεραπεία, το βότανο πιστεύεται ότι βοηθά στη θεραπεία της κατάθλιψης, με ορισμένες έρευνες να δείχνουν ότι οι επιδράσεις του στην τόνωση της διάθεσης δρουν παρόμοια με τα κλινικά αντικαταθλιπτικά.

Άλλα διασκεδαστικά γεγονότα για το St. John’s Wort

  • Η συγκομιδή του υπερικό παραδοσιακά γίνεται την ημέρα του Αγίου Ιωάννη, στις 24 Ιουνίου, γύρω στο θερινό ηλιοστάσιο.
  • Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το υπερικό ως φάρμακο κατά τη διάρκεια της μάχης ήδη από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Χρησιμοποιήθηκε επίσης σε «μαγικά φίλτρα» σε όλο τον Μεσαίωνα.
  • Τόσο στη θρησκεία όσο και στην κουλτούρα, το υπερικό έχει κάθε είδους συμβολισμό, από την αναγέννηση μέχρι το θάρρος και την καλοκαιρινή χαρά.
  • Ένα φυτό υπερικό μπορεί να παράγει πάνω από 30.000 σπόρους ετησίως (άρα και την ταχεία εξάπλωση)!

Schreibe einen Kommentar