Αναζωπυρώστε τα γραφικά όνειρά σας – Lisa Tener

47
Αναζωπυρώστε τα γραφικά όνειρά σας – Lisa Tener

Ίσως ονειρεύεστε να γράψετε ένα βιβλίο. Ή ξεκινώντας ένα blog. Ή διαβάζοντας μια μέρα την ποίησή σας στον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό.

Αλλά σήμερα, δεν νιώθεις ότι θα φτάσεις ποτέ εκεί.

Αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς εάν:

 • Σταμάτησες να γράφεις εντελώς.
 • Γράφεις σπάνια.
 • Γράφεις, αλλά δεν νιώθεις έμπνευση. Ίσως και να μισείς αυτό που έγραψες.
 • Δεν συνδέεστε αρκετά με το αρχικό έργο. Κάτι έχει αλλάξει και σε κρατάει πίσω.

Επισκεφτείτε ξανά το Όνειρο Γραφής σας

Λίζα γράφει ημερολόγιο

Όταν ξεκινούσατε το βιβλίο ή το blog ή την ποίηση ή το περιοδικό, τι ονειρευόσασταν ότι θα συμβεί;

 • Οραματιστήκατε ότι η γραφή σας θα μπορούσε να αλλάξει εσάς και τη ζωή σας με κάποιους τρόπους; Πως?
 • Πώς φανταζόσασταν ότι η γραφή σας θα επηρέαζε τους αναγνώστες σας (αν οραματιζόσασταν ένα δημόσιο έργο και όχι μόνο να γράφετε για τον εαυτό σας;
 • Τι αντίκτυπο ελπίζατε να έχει η γραφή σας στην κοινότητά σας ή στον κόσμο;

Σκεφτείτε ξανά αυτά τα όνειρα. Ίσως έχουν αλλάξει λίγο. Ίσως δεν θέλετε πια να γράφετε πεζά, αλλά θέλετε να επιστρέψετε σε μια παιδική αγάπη για την ποίηση. Ή μήπως το κοινό σας μετατοπίζεται από ένα ευρύ κοινό σε μια πιο εξειδικευμένη ομάδα αναγνωστών; Ίσως οι προσωπικοί ή επαγγελματικοί σας στόχοι να έχουν αλλάξει. Αν ναι, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε το όνειρό σας και να αναθεωρήσετε!

Όνειρο βαθύτερα

Φανταστείτε ότι έχετε ολοκληρώσει το συγγραφικό έργο και το δημοσιεύσατε ή το έχετε διαβάσει δημόσια.

συγγραφέας μιλάει με το βιβλίο
Το βιβλίο της Carrie Rowan Tell a New Story οδήγησε σε συναυλίες εκπαίδευσης και ομιλίας όπου τραγουδάει στη σκηνή!
 • Πού το μοιράζεστε;
 • Πώς είναι να δημοσιεύεις ή να μοιράζεσαι το κείμενό σου;
 • Τι φαντάζεστε να λένε οι άνθρωποι μετά για το πώς τους επηρέασαν το βιβλίο ή άλλα γραπτά σας;
 • Ποιες νέες δραστηριότητες απολαμβάνετε από τότε που δημοσιεύσατε τη δουλειά σας;

Τώρα προχωρήστε ακόμα πιο βαθιά, κλείστε τα μάτια σας για πέντε λεπτά και ονειροπολήστε το. Στη συνέχεια, δοκιμάστε μία ή περισσότερες από αυτές τις λίστες:

 • Καταγράψτε πέντε συναισθήματα που θα θέλατε να νιώσετε όταν δημοσιεύετε ή μοιράζεστε τη δουλειά σας. Μπορείτε να επιλέξετε από αυτό λίστα συναισθημάτων.
 • Καταγράψτε 5 δραστηριότητες ή ευκαιρίες που μπορεί να σας ανοίξει η γραφή σας.
 • Καταγράψτε 5 μέρη που μπορείτε να πάτε για να μοιραστείτε τη γραφή σας ή να διδάξετε τα μαθήματα στο βιβλίο σας κ.λπ.
 • Καταγράψτε 5 άτομα από τα οποία θα θέλατε να πάρετε συνέντευξη.
 • Καταγράψτε 5 υπέροχα πράγματα που μπορεί να σας πουν οι άνθρωποι για τη γραφή σας.
 • Εάν το παλιό σας έργο δεν το κάνει για εσάς, αναφέρετε 5 νέα πράγματα για τα οποία μπορείτε να γράψετε ή να γράψετε.

Τώρα επιλέξτε μερικές από αυτές τις πιθανές εμπειρίες και γράψτε για αυτές όπως τις φαντάζεστε λεπτομερώς.

Είστε εμπνευσμένοι ακόμα;

Μπορείτε επίσης να αναζωογονήσετε το πάθος σας για το γράψιμο διαβάζοντας κάποιες από τις προηγούμενες εργασίες σας. Μην κρίνετε, αλλά διαβάστε για απόλαυση. Βρείτε λέξεις ή φράσεις που σας αρέσουν. Μπορεί να εκπλαγείτε!

Μόλις νιώσετε ξανά έμπνευση από τα όνειρά σας για τη συγγραφή, μπορεί να θέλετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα, για να δείτε αν χρειάζεται να αλλάξετε τη σκέψη σας, τις συνήθειές σας ή το δίκτυο υποστήριξης για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τα όνειρα γραφής και να παραμείνετε σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσετε αυτά τα όνειρα.

Βρες χρονο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφιερώσετε χρόνο για να γράψετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πιθανώς να αφαιρέσετε κάποια πράγματα από το πιάτο σας για να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να γράψετε.

 • Μπορείτε επίσης να βρείτε χρόνο πηγαίνοντας για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα και ξυπνώντας μισή ώρα νωρίτερα για να γράψετε.
 • Προγραμματίστε χρόνο γραφής στο ημερολόγιό σας και κρατήστε τον ιερό. Διαφορετικά, είναι πολύ εύκολο για τη μέρα σας να έρχεται και να φεύγει χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στη συγγραφή.
 • Σκεφτείτε να κάνετε το γράψιμο μια καθημερινή συνήθεια (ή μια συνήθεια 5 ημερών την εβδομάδα).
 • Επιστρέψτε στα συγγραφικά σας όνειρα κάθε φορά που βλέπετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από την πορεία του και να παραμελεί τη γραφή.
 • Βρείτε έναν τρόπο να είστε υπόλογοι: ένας συνεργάτης λογοδοσίας γραφής, ένας προπονητής/συντάκτης γραφής ή μια κοινότητα γραφής.

Πυροβολήστε τον εσωτερικό σας σαμποτέρ

Σχεδόν όλοι οι συγγραφείς έχουν βιώσει αυτόν τον εσωτερικό κριτικό που λέει, «Δεν είσαι αρκετά καλός», «Κανείς δεν θα το διαβάσει ποτέ αυτό», «Βαρετό», «Μπλα» ή μη διστάσετε να συμπληρώσετε την αρνητική σας κουβέντα ______________________________________________________.

Ευχαριστώ τον κριτικό για τη γνώμη του και παρακαλώ να διαφέρουμε. Μερικές νέες σκέψεις αντικατάστασης που μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν, «Ξέρω ότι έχω αυτό το πάθος για κάποιο λόγο και θα το επιδιώξω», «Μου αρέσει να γράφω και θα δω πού θα πάει», «Μπορώ να γράψω ένα σκληρό πρώτο προσχέδιο και να λάβετε σχόλια από αναγνώστες beta ή συντάκτες για να το βελτιώσετε αργότερα», «Θυμάμαι όταν κέρδισα αυτό το βραβείο ποίησης. Πρέπει να έχω κάποια ικανότητα», «Όσο περισσότερο γράφω, τόσο καλύτερο θα γίνεται το γράψιμό μου» ή, «Απλώς θα πειραματιστώ και θα διασκεδάσω γράφοντας σήμερα. καμία πίεση.“

Απλώς ξεκινήστε να γράφετε

χρόνος
Φωτογραφία από Αμπντούλ Α επί Ξεβιδώστε

Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι με τη δέσμευση να αρχίσετε να γράφετε όταν χτυπήσει. Χρησιμοποιήστε το περίγραμμά σας για να βρείτε μια θέση στο έργο που αισθάνεστε έμπνευση για να ξεκινήσετε σήμερα. Ή χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο προτροπών εάν δεν έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο έργο. Το ημερολόγιο μπορεί να χρησιμεύσει ως πύλη για νέες ιδέες ή μπορεί να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητα πριν βουτήξετε στο μεγαλύτερο έργο σας.

Μπορείτε να χρονομετρήσετε τον εαυτό σας και να πείτε, «Θα γράφω μόνο για 15 λεπτά», για παράδειγμα. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο. Όταν τελειώσουν αυτά τα 15 λεπτά, τεντώστε λίγο, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και μετά επαναφέρετε το χρόνο για να γράψετε περισσότερα. Μικρές αυξήσεις μπορούν να το κάνουν πιο εύκολο.

Σειρά σου

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχετε λάβει ποτέ όταν ένιωθες κολλημένος; Ή τι συμβουλή έχετε δώσει στον εαυτό σας ή στους άλλους για να επιστρέψετε στη ροή της έμπνευσης; Μοιραστείτε τη συμβουλή σας σε ένα σχόλιο παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar