Έχετε εμπορεύσιμο βιβλίο;

1
Έχετε εμπορεύσιμο βιβλίο;

Συνέχισε να αμφιβάλλει ότι είχε ένα εμπορεύσιμο βιβλίο

Lisa Tener book coach

Πρόσφατα άκουσα από έναν επίδοξο συγγραφέα που είχε πολλές ιδέες για ένα βιβλίο. Όταν ερεύνησε την πρώτη της ιδέα στο Amazon, βρήκε πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα, πολλά από τα οποία είχαν εξαιρετικές κριτικές.

«Υποθέτω ότι πρέπει να το πακετάρω. Γιατί χρειάζεται ο κόσμος άλλο ένα τέτοιο βιβλίο; Υπάρχουν ήδη αρκετά καλά».

Μην αφήνετε την αμφιβολία για τον εαυτό σας να σας εμποδίζει να γράψετε το βιβλίο σας: Ακούστε τι γνωρίζουν οι εκδότες

Το συμπέρασμά της είναι κοινό, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τη σοφία της εκδοτικής κοινότητας και, ειδικότερα, των παραδοσιακών εκδοτικών οίκων.

  • Οι εκδότες θέλουν να βλέπουν βιβλία σαν τα δικά σας.
  • Οι εκδότες είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν ότι αυτά τα βιβλία τα πήγαν πολύ καλά και είχαν απήχηση στους αναγνώστες και πουλήθηκαν!

Γιατί; Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει κοινό για το βιβλίο σας (είναι εμπορεύσιμο!) και ότι οι άνθρωποι θα πληρώσουν καλά χρήματα (τουλάχιστον την τιμή ενός χαρτόδετου ή ebook) για να λάβουν τις πληροφορίες, τη σοφία και τη μεταμόρφωση που μπορεί να προσφέρει το βιβλίο σας.

  • Οι εκδότες θέλουν επίσης να μάθουν τι θα κάνει το βιβλίο σας να ξεχωρίζει και να είναι διαφορετικό.

Έτσι, ακόμα κι αν σκοπεύετε να αυτοεκδοθείτε, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε αν υπάρχουν βιβλία για το θέμα σας και να σκεφτείτε πώς θα είναι διαφορετικό το βιβλίο σας.

Πώς να ερευνήσετε την εμπορευσιμότητα του βιβλίου σας

Μια πρόταση για την έρευνα συγγραφικών βιβλίων: χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στο Google για να βρείτε τα συγγράμματα. Το Amazon δεν είναι τόσο καλή μηχανή αναζήτησης για βιβλία όσο ήταν και είναι ευκολότερο να βρείτε τα πιο σχετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το Google. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε και τα δύο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Εκδότης Rocket (97 $ εφάπαξ χρέωση) για να μάθετε πόσο ανταγωνιστική είναι μια κατηγορία, καθώς και πόσο δημοφιλής είναι στους αγοραστές βιβλίων στο Amazon. [Note: I am an affiliate and receive a commission should you purchase from my link.]

Συμβουλή έρευνας για τα βιβλία της Janet Snoyer

Εξώφυλλο βιβλίου οικογενειακού οδηγού

Janet Snoyer, απόφοιτος μου Πρόγραμμα Bring Your Book to Life® είναι πλέον ο συγγραφέας του Ο Οικογενειακός Οδηγός για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή. Στην τάξη, πριν καν αρχίσει να γράφει, η Janet μοιράστηκε τη στρατηγική της να διαβάζει κριτικές του Amazon για ανταγωνιστικά και συμπληρωματικά βιβλία με τη δική της. Αυτή η λαμπρή κίνηση τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ποια χαρακτηριστικά άρεσαν οι αναγνώστες στα άλλα βιβλία (και επομένως μπορεί να είναι πολύτιμο να συμπεριληφθούν στα δικά της), καθώς και τι έλειπε και τι θα ήθελαν να είχαν πάρει από αυτά τα βιβλία, τόσο από άποψη χαρακτηριστικών όσο και περιεχόμενο.

Πώς να κάνετε το βιβλίο σας να ξεχωρίζει

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαφοροποιήσετε το βιβλίο σας από άλλα στην αγορά. Για παράδειγμα, μπορείτε:

  • Στοχεύστε ένα νέο ή λιγότερο εξυπηρετούμενο κοινό, όπως ένα βιβλίο γνωριμιών για ζευγάρια μεικτών φυλών, αντί για ένα βιβλίο γνωριμιών για μια ευρεία αγορά, όπως γυναίκες ή άνδρες.
  • Συμπεριλάβετε έρευνα αιχμής για να υποστηρίξετε τις στρατηγικές σας με πληροφορίες βασισμένες σε τεκμήρια και να δώσετε στους αναγνώστες την κατανόηση που σας βοηθά να παρακινήσετε την αληθινή αλλαγή.
βιβλίο με δυνατή φωνή
Τα πρώτα πολλά βιβλία της Carla Naumburg είχαν μια καλή ποιότητα, και καθώς έγερνε στη φωνή της ακόμη περισσότερο, το ασεβές και αυθάδικο χιούμορ της τόνιζε τη φωνή της στα πιο πρόσφατα βιβλία της.
  • Βρείτε τη μοναδική φωνή σας και παίξτε την πραγματικά. Εάν είστε παιχνιδιάρικο άτομο, αφήστε τον εαυτό σας να το βάλει στο χέρι. Μπορείτε πάντα να μειώσετε εάν το παρακάνετε, αλλά προς το παρόν, πειραματιστείτε με όρεξη. Αν είσαι σαρκαστικός, πήγαινε το σε νέο επίπεδο. Οι άνθρωποι έλκονται από συγγραφείς με δυνατή φωνή και η φωνή σας μπορεί πραγματικά να κάνει τα βιβλία σας να ξεχωρίζουν – βιβλίο μετά από βιβλίο. Ένας πελάτης μου, Δρ Κάρλα Ναούμπουργκπροσφέρει ένα εξαιρετικό παράδειγμα συγγραφέα με δυνατή φωνή – ασεβής, αυθάδης, αλλά ταυτόχρονα γαλουχητικός, ευγενικός και σοφός.
  • Εφαρμόστε την έρευνα από το ένα πεδίο στο άλλο. Για παράδειγμα, εφαρμόστε μια πρόσφατη ανακάλυψη στη φυσική σε ραντεβού ή επιχειρηματικές πρακτικές ή απώλεια βάρους. Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να εφαρμόσετε τις στρατηγικές που βασίζονται στην έρευνα στην πραγματική ζωή, ας πούμε, σε ένα μάθημα που προσφέρετε ή ως συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτό θα σας δώσει ιστορίες που αποδεικνύουν ότι λειτουργεί για την εφαρμογή της έρευνας σε διαφορετικά πεδία.
The Joy Writing Journal
  • Προσθέστε μοναδικά χαρακτηριστικά στο βιβλίο σας που προσθέτουν στην εμπειρία του αναγνώστη. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση του υλικού από τους αναγνώστες (εικόνες ή γραφήματα για παράδειγμα), να εμπλέξουν τους αναγνώστες στην εμπειρία και τη δική τους μεταμόρφωση (προτροπές γραφής, κωδικοί QR που οδηγούν σε ηχητικούς διαλογισμούς, ασκήσεις ή τελετουργίες είναι μερικά παραδείγματα) ή απλώς να κάνουν το βιβλίο πιο διασκεδαστικό ή ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, πολλά περιοδικά προσφέρουν προτροπές, αλλά δεν έχω δει άλλα περιοδικά με κωδικούς QR που να οδηγούν σε βίντεο και διαλογισμούς ήχου. Αυτά τα ενσωμάτωσα σε The Joy of Writing Journal για να προσθέσετε ένα επίπεδο βάθους εμπειρίας, καθώς και να κάνετε πιο εύκολη και διασκεδαστική τη γραφή. Το έγραψα κατά τη διάρκεια του COVID, όταν οι άνθρωποι ένιωθαν ιδιαίτερα απομονωμένοι και ένιωσα ότι τα βίντεο και η πρόσκλησή μου να συμμετάσχω στην ομάδα του Facebook πρόσθεσαν ένα επίπεδο συνδεσιμότητας στην εμπειρία. Ποια χαρακτηριστικά θα μετέτρεπαν το βιβλίο σας σε μια βαθύτερη, πιο ελκυστική εμπειρία ή θα βοηθούσαν τους αναγνώστες σας να βιώσουν την πλήρη μεταμόρφωση που είναι δυνατή με το υλικό σας;

Σειρά σου

Μοιραστείτε τις ιδέες και τις ερωτήσεις σας. Τι έχετε κάνει για να βεβαιωθείτε ότι το βιβλίο σας είναι εμπορεύσιμο; Τι ερωτήσεις έχετε ακόμα;

Schreibe einen Kommentar